Küçük sınıfın en önemli oyuncularından birisi olan Clio’nun Station Wagon karoseri ile birlikteyiz. 2 yıl önce dizel otomatik kombinasyonu ile deneyimlediğimiz Clio Sport Tourer bu sefer karşımıza benzinli otomatik kombinasyonu ile çıkıyor. Makyajla birlikte far tasarımı korunsa da aydınlatma olanakları genişletilmiş. Tamamen LED far olarak alınabiliyor ve bu donanım seviyesinde sis lambaları ve iç ışıklar dahil tamamen beyaz oluyor.

Küçük sınıf içerisinde büyük olanaklar sunan Clio Sport Tourer, station wagon karoserinin getirileri olarak özellikle bagaj hacminde kullanıcısı tatmin ediyor. Hatchback karoseri ile arasındaki uzunluk farkı 20 cm olsa da bagajdaki artış tam 145 litre. Böylece 445 litrelik bir bagaj hacmiyle karşılaşıyorsunuz. Arka koltukların yanı sıra ön yolcu koltuğunun da öne doğru katlanıyor oluşu, uzun yükler için kullanışı artırıyor.

Tabi ki gelen makyajla birlikte Clio’nun iç mekanında da malzeme kalitesi iyileştirilmiş. Konsolda sert plastikler göze çarpsa da malzemenin kaliteli olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Vitesin önünde arkasında yer alan eşya gözleri günlük eşyalarınız için oldukça yeterli. Kol dayamanın içi, kapı cepleri ve torpidonun üzerinde yer alan ufak bir göz yolcu için yeterli eşya gözünü sunuyor. Arka kapıların dar cam yüzeyleri ve arka kapının üst-sırt bölgesine yerleştirilen kapı açma kolları içerisi için pek de ferah bir ortam sunmuyor. Yine de cam tavan donanımı bu eksikliği kapatabilecek seviyede.

Clio yol tutuş konusunda ise kesinlikle Renault genlerini taşıyor. Sert ayarlanan otomobil 17 inçlik jantlarla birazcık daha kabine sert hissettiriyor zaten. Şehir içi kullanımlarda kabine yansıyan bu sertlik aslında virajlarda artılarını gösteriyor. 120 beygirlik bir Station Wagon Clio’dan olabildiğince fazla keyif alabiliyorsunuz. Ön tarafın tutunma istekleri sürücüye yansıyor. Birazcık eğlenmek isterseniz de ESP’nin müsaade ettiği kadar Clio’nun arkasını koparmak mümkün. Hatta oldukça kolay.


Tabi böyle binek bir aile otomobilinden bu tarz istekleriniz olmamasını öneririm. Gelelim en can alıcı noktaya. 1.2 litrelik, EDC şanzımanla kombine edilen benzinli motorun tüketim verilerine. Benzinli otomatik dediğimizde herkesin bir ağzı yanmış hikayesi mutlaka vardır. Clio’da ise işler tam tersi şekilleniyor. Sanırım Hibrit otomobiller dışında benzinli otomatik bir otomobilde gördüğüm en düşük yakıt tüketimi Clio’ya aittir. İstanbul trafiğinde klima açık olarak ortalama 5.2 litrelik bir değer görüyorum. Bence benzinli ve otomatik bir otomobil için oldukça iyi bir değer bu.

Clio Sport Tourer , küçük sınıf içerisindeki bagaj hacmi, kolay kullanımı ve yakıt tüketimi ile kendisini ön sıralara koymayı başarıyor. Tabi üst donanım paketi ile gelen büyük multimedya ekranı ve donanımları yok sayarsak, baz versiyonda aracın neler sunduğunu incelemekte fayda var. Baz donanım ile de alınabilecek bir otomobil olduğunu belirtirken 120 beygirlik 1.2 litre benzinli motorun ve EDC şanzımanın bulunduğu kombinasyon Icon donanım paketi ile alınabiliyor. Joy pakette 1.2 litrelik motor manuel şanzımanla geliyor ve 75 beygir gücünde. Kullanmış olduğumuz 120 beygirlik motor ise yürüme konusunda sürücüsünü pek üzmüyor.


Fotoğraflar: Erdil ARAS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir